Även om det är sommar och solen skiner just nu så vet vi ju alla att högtrycket också kommer att medföra urladdningar i form av regn. Då är det smidigt att ha ett paraply till hands, men hur kul är det med ett svart paraply? Det kan ju funka på en begravning, men på sommaren vill man ha något som är lite mera… somrigt.

Allra helst skulle jag vilja se bruna paraplyer. Det låter inte så somrigt, men det är det. Brunt är till att börja med en färg som matchar solbränd hud väldigt bra. Därför är det en av de populäraste färgerna på baddräkter i Brasilien. Och är det några som kan det här med strandliv så är det brasilianarna. Sen är jag ju personligen mycket förtjust i brunt, annars skulle inte den här bloggen heta som den gör. Brunt passar även mycket bra till beige, som är en av de ultimata sommarfärgerna om ni frågar mig.

Sedan ska man akta sig för alltför upplivade paraplyer. Min pappa skulle åka på en begravning en gång, och hade glömt sitt paraply, vilket han insåg när han tittade upp på himlen och tyckte att det såg ut som att det skulle bli regn. Så han köpte ett svart paraply på en mack. Som tur var regnade det inte på begravningen, och det var tur, för när han senare spände upp paraplyet såg han att det stod ”Ett sånt jävla väder” på det. Såna paraplyer vill man aldrig ha på en begravning, framför allt inte om den som ska begravas är präst, vilket var fallet här.