Den bästa platsen att hänga vid när solen steker och sommarens hetta bränner ordentligt är poolen. Det här insåg ett äldreboende och därför installerade de en pool till de boende att svalka sig i.

27973-feet-in-water

I Expressen kan man läsa om ett äldreboende som löste problemet med boende som inte klarar av de varma somrarna genom att köpa en pool till de boende. När värmeböljan var som mest påtaglig kom de helt enkelt inte på en annan lösning. Poolen var visserligen en plaskpool för några hundralappar men nu kan pensionärerna sitta och doppa fötterna i poolen och svalka sig. Många har nu hyllat äldreboendets initiativ och det är många andra äldreboenden som funderar på att haka på trenden.

Allt fler bygger pool

Att ha en pool när den är som allra varmast, är riktigt härligt och något som alla egentligen borde ha. Faktum är att allt fler svenskar funderar på att skaffa pool och vi bygger pooler som aldrig förr, enligt Göteborgs-Posten. Det man måste tänka på om man funderar på att skaffa pool, är att man måste ha tillräckligt med utrymme på tomten och att tomten gärna får ligga i söderläge eftersom det är soligare. Vanligtvis behövs inget bygglov för att bygga poolen men det är alltid bra att ringa kommunens bygglovsavdelning och försäkra sig om reglerna.

Fixa uteplatsen

Den som skaffar sig en pool behöver nödvändigtvis även se till att den skaffar en schysst uteplats till poolen. Man kan hitta massor av fina utemöbler på nätet på exempelvis http://confidentliving.se/. Köper man ett par stolar, ett bord och några sköna solstolar så har man verkligen en plats att hänga på hela sommaren.

”Ta gärna i utrymmesmässigt när du planerar och se framför allt till att ha gott om plats runtom så att det finns utrymme för olika sätt att umgås. En stor matplats, ett utekök och några sköna vilstolar kanske.” Läs mer.