Så här mitt i sommaren så finns det nog inget härligare än att bara ligga och steka i solen. För även om vi ju alla innerst inne vet att det här med att sola för mycket inte är särskilt bra för våra kroppar, så kan man ju knappast undgå att vilja ha den där brännan varje sommarsäsong.

För hur skulle det egentligen se ut om vi inte skulle få en härliga sommarbrännan på köpet? Det är ju liksom en del av den svenska sommaren och utan den så känns ingenting okej. Men det finns ju faktiskt en nackdel med det här att ligga och sola, nämligen att det blir så fruktansvärt varmt. Även om Sverige inte är det varmaste landet direkt, så kan det faktiskt bli uppåt 35 grader vissa dagar. Väljer man då att ligga och gassa i solen, så lär man onekligen behöva en bra luftkonditionering där hemma, redo att svalka av ens kropp resterande natt.

Det finns alltså faktiskt nackdelar med att både sola och gotta sig i all den här värmen, och priset man kan få betala kan komma att bli ganska så högt. Därför så gäller det att både se till att smörja in sig ordentligt med solskyddsfaktor, men mest av allt svalka av sig så fort man får chansen.