Sovrummet kan mycket väl vara hemmets viktigaste rum. Det är där man ska slappna av, för att kunna sova och vakna upp med ett leende på läpparna. Men vad är då det viktigaste när det kommer till sovrumsinredning? Det har vi listat ut.

För det första – sängen är sovrummets altare. En säng ska vara snygg, skön och bekväm samt anpassad till den som sover i den, det är med andra ord inte alltid samma säng passar alla. Ett tips är att försöka hitta en säng på internet och beställa hem den, eftersom det vanligtvis innebär ett prisvänligt alternativ eller bra reor som just nu på Sleepo: http://www.sleepo.se/sangar/kontinentalsangar.html

Det är även viktigt att ha ”rätt känsla” i åtanke när du inreder ditt sovrum. Med rätt känsla menar vi på att du ska hitta din personliga referens. Kanske vill du ha en romantisk känsla? Eller är det ett konstnärligt sovrum du eftersträvar? När du väl bestämt känslan så kan du lättare inreda. För att få rätt känsla till sovrummet kan det vara en god idé att hämta inspiration från inredningstidningar och bloggar. I en artikel från tidningen Sköna Hem har man lyft 8 bra tips när en ska inreda sovrummet, och dessa är mycket bra för att skapa nya idéer. Bland annat tipsar även dem om hur det är viktigt att sängen är sovrummets mitt och att man ska hitta den ”rätta” känslan. Dessutom lyfter de också viktiga saker som hur mörkt respektive ljust det är i sovrummet.

Andra sätt att få inspiration är att titta på lägenheter som är till salu och ligger ute på sajter som Blocket eller Hemnet. I en artikel här hittar du många fina bilder på sovrum, det är bara att kopiera och addera din egen personlighet så har du snart ditt drömsovrum.


Youtube är också en bra kanal när du letar inspiration