Att bli äldre är härligt. Du får visdom, möjlighet att själv bestämma över ditt liv och växer ifrån den ångest som ungdomen kommer med. Det är många som står bakom detta: att ju äldre – desto bättre mår du. Men det är klart, allt med ålderdomen är inte kul. Det gråa håret som påminner om ens riktiga ålder och rynkorna som gör att en ser fundersam ut även när man är glad. Det är inte kul. Som tur är går det att göra någonting åt.Tant i fåtölj

Att ”bekämpa” att vår yta åldras är någonting som vi har gjort i alla tider. Det är dock först nu de senaste decennierna som det verkligen funnits möjligheter förändra, med exempelvis:

  • hårfärg
  • botox
  • åderbråcksbehandling
  • skönhetsingrepp

Men innan man gör något åt sitt utseende är det viktigt att vara medveten om varför. Visst ska man känna sig snygg även när man är äldre, men är du 50 + ska du kanske inte se ut som 20 år. Det kan lätt bli förvirrande. Istället ska man försöka se ut som den ålder man är i, bara med de bästa möjliga förutsättningarna. Annars kan det lätt bli åldersdiskriminerande och eftersom vi alla åldras är det bara dumt. Extra viktigt är det att kvinnorna tänker på detta, eftersom de oftast är de som utsätts för åldersdiskriminering. Glöm inte heller att se så du bokar din behandling på den bästa kliniken med bästa pris. Ska du exempelvis behandla ditt åderbråck rekommenderar vi att du först söker upp en prisvärd åderbråcksbehandling i Stockholm.  Det är även bra att komma ihåg att du kan göra mycket hemma, om det saknas pengar till alla skönhet. Någonting som gör mycket är att färga över grått hår. Det kan du göra enkelt genom att köpa hem hårfärg och sedan ta hjälp av en kompis att jämt fördela färgen i håret. Mer om hur du gör i denna artikel från Expressen.

Att kvinnor även talar om utseende  – i alla åldrar, gör även att det är mer okej att bry sig om åldern även fast man är äldre. Det är också någonting som klädkedjan ”Joy” lyfter i deras nya kampanj ”Generation W”. Läs mer om detta i denna artikel, det är mycket inspirerande.