I år har våren kommit fortare än vad den någonsin har, känns det som i alla fall – men än kommer inte värmen att komma.

http://www.dreamstime.com/-image11402082

Under vinterhalvåret går vi omkring bleka, trötta och smått deprimerade, så när de första värmande solstrålarna nuddar vår kind så skiner vi upp som aldrig förr. Visst, kan vi under vintern använda oss av brun-utan-sol produkter och annat, som vi tidigare skrivit, men inget går upp mot den äkta varan!

När SvD i förra veckan skrev ”Vårvädret tar fart i helgen” var det nog många utav oss som blev lite extra glada – men när vi sedan läste att vinterkylan skulle komma tillbaka igen försvann nog mångas leenden. Men om man ska se saken från den ljusa sidan så har vi under hela vecka 12 fått njuta av sol, vårvärme och solförmörkelse, så om inget annat så bör vi fått i oss tillräckligt med D-vitamin för att orka med några extra kalla vinterdagar. Och det finns faktiskt några smarta knep för att hålla vårkänslorna levande:

  1. Köp hem krukväxter – det finns redan nu blommor i kruka som blommar och med några gröna växter i fönstren så kommer man inte behöva se om det är regn, eller till och med snöblandat regn som faller utanför.
  2. Städa undan vintern i hemmet – alla har vi under vinterhalvåret samlat på oss en hel del mössor och vantar som ligger lite varstans och skräpar, plocka bort dem och lägg ett par handskar i rockfickan så att de finns där om de skulle behövas. Om man inte ser kylan kan man enkelt ignorera den – om man inte måste gå ut vill säga, då är det både mössa och halsduk som gäller, men de behöver inte synas i hallen!
  3. Solglasögonen på – även om vi bara får några enstaka solglimtar behöver inte det betyda att solglasögonen inte ska följa med ut på promenad. Inom kort öppnar stadens uteserveringar och det kommer gå alldeles utmärkt att sitta under en filt i vårsolen och njuta. Några restauranger har redan nu börjat ställa ut enstaka bort och stolar utomhus, så det gäller bara att lyckas knipa solplatsen innan någon annan gör det!